dilluns, de març 27, 2006

Rubia de verano


Correu, correu,
correu a la vostra botiga de còmics o biblioteca més propera i feu-vos amb aquest còmic.
Rubia de verano d'Adrian Tomine recopila quatre histories de la seva sèrie de còmics "Optic Nerve". A Tomine se l'ha comparat infinites vegades amb Raymond Carver. Els seus relats són sincers, i els seus personatges t'embolcallen i aconsegueixen transportar-te al seu món. Histories quotidianes que apasionen.
Tomine és, a més, un magnífic dibuixant i un fantàstic narrador. Aplega uns dibuixos ben definits i un bon desenvolupament de la narració gràfica. Sap tallar al moment just i anar enfilant les històries per descubrir-nos als seus personatges.
Els personatges están en constant evolució a cada història, tot i semblar estancats en la seva situació, van a poc a poc endavant (o endarrera) i ens deixen en uns finals en equilibri. No són finals tancats, segur, però tampoc tan oberts com per que el lector es pregunti què passarà. Els finals de Tomine són com llegir un poema, saps que ha canviat alguna cosa, però no pots definir-ho, millor encara, no vols definir-ho. Definitivament una lectura recomenadíssima tant per a lectors de còmics com per a no habituals del medi.
Ara acaba de sortir un altre volum editat per La Cúpula d'històries de Tomine, Sonámbulo y otras historias.